Nepoštivanje odluka

MUP HNŽ-a podijelit će više od stotinu kazni

''U skladu sa zakonskim odredbama i propisima, kao i mjerama i naredbama koje je izdao Krizni stožer HNŽ svima ćemo izreći sankcije'', kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 osoba, uglavnom, iz Trebinja i okoline, dobit će prekršajne naloge, jer su u nedjelju nazočili liturgiji održanoj u manastiru Zavala u Popovom polju, potvrđeno je za Avaz iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

''Trenutno se vrši provjera identiteta, a obavili smo razgovor sa odgovornim osobama i napravili službenu zabilješku. U skladu sa zakonskim odredbama i propisima, kao i mjerama i naredbama koje je izdao Krizni stožer HNŽ svima ćemo izreći sankcije'', kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Prekršajne kazne u ovakvim slučajevima iznose 500 KM.

Na službenoj stranici Općine Ravno na čijem području se nalazi manastir Zavala i koja pripada HNK, navedeno je da je ''u Manastiru u Zavali održana služba na kojoj je nazočilo oko stotinjak vjernika iz susjednih općina''.

''Vjernici su dovoženi i kombi vozilima. Među prisutnima je bilo i maloljetne djece i starijih od 65 godina. Pripadnici Policijske stanice Ravno su zabilježili sva vozila. Njihove službene zabilješke će biti upućene nadležnim službama na daljnje postupanje'', navedeno je na stranici Općine Ravno.

Zanimljivo je da je i u priopćenju vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog, Dimitrija od 21. ožujka, jasno navedeno da će se vjernici moći pričestiti nedjeljom u devet hramova na području Eparhije.

''U ostalim hramovima na području naše Eparhije sve dok traju izvanredne mjere Vlade Republike Srpske bogosluženja neće biti. Monasi u manastirima će nastaviti sa redovnim bogoslužbenim životom, moleći se, kao i svi mi, za spasenje čitavog svijeta i prekraćenje ove narastajuće zarazne bolesti, ali bez prisustva vjernika'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close