Potencijalna opasnost

Mostarski vatrogasaci: Pripremite se na nevrijeme, za neželjene situacije zovite 123

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno je moguća i pojava grada.
Vijesti / Flash | 04. 08. 2023. u 12:58 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalan vatrogasna jedinica Mostar apelirala je na građane da se pripreme na potencijalno nevrijeme koje bi ovo područje moglo zahvatiti u subotu, 5. kolovoza.

''Krupne stvari koje vam se nalaze na balkonu, dvorištu, terasi unesite na sigurno mjesto. U slučaju nevremena i grmljavine isključite iz struje sve kućanske aparate i punjače od mobitela. Za neželjene situacije za koje se nadamo da neće biti samo zovnite na 123'', poručili su iz PVP Mostar.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno je moguća i pojava grada.

Nevrijeme se očekuje širom zemlje za razdoblje 4. kolovoz od 14.00 - 5. kolovoz do 15.00 sati.

Uz jači pljusak može pasti 15-30 litara kiše po metru kvadratnom. Udari vjetra 50-70 km/h.

Naveli su kako će hladna fronta uvjetovati nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u naredna tri dana na prostoru Bosne i Hercegovine.

Tijekom vikenda izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Naročito svježe se očekuje u jutarnjim satima.

Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postepeni povratak vrelih dana na većem dijelu naše zemlje.

U razdoblju od 14.08. do kraja prognoznog razdoblja, zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom razdoblju, prema raspoloživim podacima je mala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close