''To je ljudski''

Mostarac ponudio smještaj za ukrajinske izbjeglice

''Ja imam jedan manji stan koji trenutačno ne koristim i tu može stati jedna obitelj. Do sada se nitko nije javio, ali vjerojatno hoće.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2022. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac Danijel Budimir je na online sustavu za pomoć ukrajinskim izbjeglicama ponudio smještaj za ljude koje stižu iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Za Bljesak.info je kazao kako je to normalna ljudska reakcija i da tu ne vidi ništa nista posebno.

''Ja imam jedan manji stan koji trenutačno ne koristim i tu može stati jedna obitelj. Do sada se nitko nije javio, ali vjerojatno hoće. Ako nešto mogu pomoći, onda ću pomoći - nije to ništa posebno'', kazao je kratko Danijel Budimir.

Također, kako pišu pojedini hercegovački mediji ukrajinske izbjeglice su na putu ka Hercegovini. Radi se o deset obitelji, odnosno ženama s djecom.

Podsjećamo, Europska unija je priopćila kako se priprema za još "milijune" izbjeglica koji bježe od ruske invazije na Ukrajinu, rekla je u utorak povjerenica Europske unije za unutarnje poslove Ylva Johansson.

Johansson je rekla da je teško precizno procijeniti koliko izbjeglica bi moglo prijeći preko granica EU-a nakon što je Rusija prošli tjedan izvršila invaziju na Ukrajinu, dok ih je dosad granicu prešlo više od 400.000.

Mnogi od onih koji bježe našli su se u dugačkim redovima na ulasku u Poljsku, Mađarsku, Slovačku i Rumunjsku, članice Europske unije koje graniče s Ukrajinom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close