Večeras

Mostar za Vukovar - Paljenje svijeća u znak sjećanja na žrtve grada heroja

I Mostar će paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici odati počast u znak sjećanja na žrtve grada heroja...
Vijesti / Flash | 18. 11. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 18. studenog, na 32. godišnjicu vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu, i Mostar će paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici odati počast u znak sjećanja na žrtve grada heroja.

I HKZ Troplet će i ove godine odati počast žrtvi Vukovara, Škabrnje i sjetiti se svih žrtava Domovinskog rata te obilježiti obljetnicu uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna. Nakon paljenja svijeća i molitve u Vukovarskoj ulici, na brdu Hum ponad Mostara, ispod Jubilejskog križa, mladi će upaliti 32 baklje u znak sjećanja na 32 godine od tih događanja

''Baklje će se upaliti večeras, točno u 25 minuta do 8 sati, kao podsjećanje da je agresija na Vukovar započela 25. 8. 1991. godine.Pozivamo sve a posebno mlade da dođu i sudjeluju u odavanju počasti, kratkom molitvom i paljenjem baklji'', poručili su.

Podsjećamo, pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se u subotu obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tome istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima, prenosi Hina.

U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečne opsade pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi slomljena obrana Vukovara, gradskim ulicama u koloni sjećanja proći će tisuće domoljuba iz svih dijelova Hrvatske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close