Druženje

Mostar - Vojnici predstavili poziv i oružje djeci

''Našem tradicionalno druženju sa lokalnom zajednicom danas su se pridružili učenici i učenici iz četiri Osnovne škole s područja Mostara'', rekao je zapovjednik Muhamed Ganić.
Vijesti / Flash | 22. 11. 2023. u 14:00 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana Oružanih snaga u vojarni 'Miralem Jugo', u srijedu 22. studenog, upriličena je manifestacija 'Dani otvorenih vrata'.

''Našem tradicionalno druženju sa lokalnom zajednicom danas su se pridružili učenici i učenici iz četiri Osnovne škole s područja Mostara'', rekao je zapovjednik Muhamed Ganić.

Naime, oko 100 učenika Osnovnih škola sa prostora lokalne zajednice imalo je priliku vidjeti taktičko tehnički zbor oruđa i oružja sa kojim jedinica raspolaže, a imali su priliku i natjecati se u streljaštvu.

Foto: Bljesak.info / Dan Oružanih snaga u vojarni "Miralem Jugo", Mostar

''Raspolažemo s oružjem kao što su haubice 122 mm, raketnim sistemima i uz to djeca će moći vidjeti sav popratni sadržaj, od veze do paljbene potpore, sva sredstva koja nama daju potporu u izvršenju naših zadataka'', rekao je poručnik Tomislav Zelenčić iz Gruda, koji je od 2017. godine u vojsci.

Gađanje iz zračne puške

Vojnik prve klase Milica Vasljević, čije je formacijsko mjesto poslužitelj Atomsko Biološkog Kemijskog Oružja, u Oružanim snagama BiH je već sedam godine, te je kako ističe, to za njega lijep poziv.

''Svake godine do sada pa i danas smo imali priliku da ugostimo djecu iz Osnovnih škola okoline Mostara i djecu sa poteškoćama u razvoju, da im pokažemo naša oruđa, oružja i da im prenesemo naša znanja i iskustva stečena u vojsci. Nadam se da ću nekoga od djece zainteresirati da se u budućnosti opredijeli za ovaj poziv'', rekla je.

Djeca su imala priliku vidjeti tradicionalno gađanje iz zračne puške u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Foto: Bljesak.info / Dan Oružanih snaga u vojarni "Miralem Jugo", Mostar

Vodnik Muamer Arnaut, pripadnik artiljerijskog bataljona 4 pješadijske brigade, u Livču u Mostaru, radi na dužnosti zapovjednika odjeljenja u prvoj haubičkoj bateriji H-122 mm D-30J.

''Bila mi je velika čast biti dio ovog kolektiva i danas sam iznimno sretan što povodom dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održavamo Taktičko-tehnički zbor i što možemo ugostiti učenike osnovnih škola iz Mostara. Pokušat ćemo što više približiti rad ovog artiljerijskog bataljona i tko zna možda u budućnosti netko od ove djece prihvati vojni poziv i zamjeni nas na ovim formacijskim mjestima'', naveo je.

Rame uz rame sa pripadnicima OS BiH

Potporučnik Mirza Botić na dužnosti je zapovjednika zapovjednog voda u artiljerijskom bataljonu u Mostaru. Svoj vojni poziv započeo je na Vojnoj akademiji 'General Mihailo Apostolski' u republici Sjevernoj Makedoniji.

Foto: Bljesak.info / Dan Oružanih snaga u vojarni "Miralem Jugo", Mostar

''Tamo sam nakon četiri godine diplomirao i proizveden sam u časnički čin potporučnika. Također u veljači ove godine upućen sam na napredni artiljerijski tečaj u SAD koji sam uspješno kompletirao sedam mjeseci poslije i vratio se na svoju dužnost u artiljerijski bataljon u Mostaru.  Zadovoljstvo mi je danas prezentirati vojni poziv najmlađim građanima BiH. Nadam se da će se neki od njih za par godina naći rame uz rame sa pripadnicima OS BiH i tako doprinijeti razvoju i održavanju naše vojske'', rekao je Botić.

Druženje je nastavljeno uz vojničku marendu u restoranu kasarne 'Miralem Jugo'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close