Vježba u vojarni Adil Bešić

Zajedno vježbali bh. vojnici, EUFOR i policijski specijalci

Ministar obrane BiH Zukan Helez prisustvovao je danas zajedničkoj vojnoj vježbi pripadnika 6. pješadijske brigade OS BiH i EUFOR-a, koja je održana u Bihaću.
Vijesti / Flash | 22. 06. 2023. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez prisustvovao je danas zajedničkoj vojnoj vježbi pripadnika 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i EUFOR-a, koja je održana u Bihaću u vojarni Adil Bešić.

U vježbi su, pored pripadnika 2. pješadijskog bataljuna 6. pješadijske brigade OS BiH i Multinacionalnog bataljuna EUFOR-a, sudjelovali i pripadnici EOD tima (Tim za uništavanje mina i neekspolodiranih ubojitih sredstava) i helikopterske snage OS BiH, kao i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Unsko-sanskog kantona, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane BiH.

Vježbi je prethodila zajednička obuka, s ciljem osposobljavanja pripadnika OS BiH za sudjelovanje u operacijama podrške miru.

Kroz vježbu su demonstrirane sposobnosti izvođenja složenih operacija u urbanim područjima i u multinacionalnom okruženju, a sve u cilju zaštite civilnog stanovništva.

Pokazane su brojne sposobnosti, kao što su sposobnost izvođenja zračnog transporta, pružanja prve pomoći, raščišćavanja objekata, uklanjanja mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava, i drugo.

Foto: PR / Vježba je održana održana u Bihaću u vojarni Adil Bešić
Kopirati
Drag cursor here to close