Vihovići

Mostar: Grafiti prefarbani, na terenu i Kordić

Na ulaznoj kapiji groblja ispisano je ''Maksovi mesari'', a jedna od poruka je bila i ''Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina''.
Vijesti / Flash | 10. 07. 2022. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u nedjelju osvanule prijeteće poruke na Pravoslavnom groblju u mostarskom naselju Vihovići, na teren je izašao i mostarski gradonačelnik Mario Kordić te su brzom reakcijom prefarbali jezive natpise.

''Nakon informacije kako je oskrnavljeno pravoslavno groblje u Vihovićima, otišao sam zajedno s potpredsjednikom Gradskoga vijeća gospodinom Milivojevićem i mještanima obići lokalitet. Zahvaljujući mještanima gnjusni napisi su već bili uklonjeni. Zajednički smo osudili ovakve anticivilizacijske postupke'', napisao je na Facebook profilu gradonačelnik Kordić.

''Budući da se slični ispadi pojavljuju u posljednje vrijeme nemoguće je ne posumnjati da su u funkciji ''neke politike'' koja želi fokus prebaciti sa svega dobroga sto se u Mostaru trenutno događa''.

Ističe kako je važno ''da svi pošaljemo poruku kako neće uspjeti sa unošenjem nemira. S tim u vezi raduje brza reakcija mještana Hrvata i Srba koji su zajedno izišli i dogovorili uređenje pročelja groblja koje je bilo vandalski cilj''.

''U razgovoru s mještanima srpske nacionalnosti izrazili smo opće iznenađenje ovim incidentom budući da žive mirnim suživotom. Ovaj događaj nije ih uplašio, a u ime gradske uprave izrazio sam potporu za sve njihove potrebe'', zaključio je Kordić.

 

Podsjećamo, na ulaznoj kapiji groblja ispisano je ''Maksovi mesari'', a jedna od poruka je bila i ''Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina''.

Kopirati
Drag cursor here to close