Spas

Mostar dobio broj za pomoć žrtvama trgovine ljudima

Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" iz Mostara pokrenulo je liniju za pomoć.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se 30. srpnja.

Na ovaj značajan datum Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" iz Mostara pokrenulo je liniju za pomoć.

Broj linije za pomoć je 061 422-447, a isti će biti dostupan i putem aplikacije Viber i WhatsApp. Linija za pomoć bit će dostupna građanima od 08:00 do 20:00 sati.

Savjetodavna, pedagoška, psihološka i pravna pomoć biti će ukazana svim zainteresiranim građanima i građankama.

U cilju smanjivanja broja zlostavljanja djece Udruženje "Dignitet" uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti provodi projekt pod nazivom "Odrastanje u sigurnom okruženju".

Projektom se želi dati društvena doprinos u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih. Dio projektnih aktivnosti biti će usmjeren na podizanje svijesti kod šire javnosti o važnosti prijavljivanja slučajeva zlostavljanja djece.

Do kraja 2021. godine 350 djece i mladih biti će direktno uključeni u program prevencije i edukacije.

U okviru projekta provesti će se istraživanje na osnovu kojeg će se doći do podataka o najprisutnijim vrstama zlostavljanja djece u BH društvu.

Djeca, mladi i šira javnost će biti informirani o fenomenu, rizicima i načinima zaštite od zlostavljanja putem interneta i trgovine djecom.

Kampanja koja će se provoditi kontinuirano ima za cilj da potakne građane na društvenu odgovornost i konstantnu borbu protiv nasilja, putem svih provedenih aktivnosti promovirat će se linija za pomoć.

Za sve ostale informacije molimo vas da kontaktirate Udruženje "Dignitet".

Države članice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda su 2013. usvojile rezoluciju A/RES/68/192 i proglasili 30. srpnja Svjetskim danom borbe protiv trgovine ljudima.

Kopirati
Drag cursor here to close