Problem u cijelom gradu

Mostar Bus odgovorio čitatelju: Žao nam je što ste pokisnuli, ali...

Čak i na autobusnim stajalištima na kojima postoje nadstrešnice, iste su oštećene i u toliko su lošem stanju da nemaju svoju funkciju.
Vijesti / Flash | 17. 04. 2023. u 12:20 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici prigradskog naselja Kolonija, na Cesti za Aluminij već godinama su bez natkrivene autobusne stanice, a nakon što je jedan naš čitatelj poslao pismo, upravi Mostar Busa i medijima, oglasili su se i iz spomenute gradske tvrtke.

Problem nadstrešnica u cijelom gradu

''Prije svega, izuzetno nam je žao je putnik koji je pisao pismo, kao i što su ostali putnici koji su spomenuti u datom pismu, pokisnuli na autobusnom stajalištu u Koloniji. Isto tako putnik je u potpunosti u pravu u svojoj pritužbi da nema nadstrešnica na autobusom stajalištu u Koloniji, iako je ista u ranijem periodu postojala, a uništena je ljudskim ili vremenskim faktorom'', naveli su iz Mostar Busa, dodajući kako problem nadstrešnica na autobusnim stajalištima ne postoji samo na autobusom stajalištu u Koloniji, već i na svim ostalim autobusnim stajalištima koja oni kao prijevoznik koriste.

''Čak i na autobusnim stajalištima na kojima postoje nadstrešnice, iste su oštećene i u toliko su lošem stanju da nemaju svoju funkciju (uništeni krovni paneli, razbijene bočne stranice itd.). U proteklom periodu smo u suradnji s nadležnim za izgradnju autobusnih stajališta iz Gradske uprave Mostar izvršili obilazak svih autobusnih stajališta, evidentirali postojeće stanje i završili aktivnost pripreme i izrade idejnih rješenja za autobusa stajališta. Sve ovo u cilju objavljivanja javnog natječaja za izgradnju i postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima'', navode iz Mostar Busa.

Mostar Bus otvoren za sugestije

Prema informacijama koje imaju u Mostar Busu, objavljivanje tog javnog natječaja bi trebalo biti vrlo brzo.

''I mi se nadamo da će se ta aktivnost završiti što prije i da će se nadstrešnice vrlo brzo postaviti na svim stajalištima, pa i na onim gdje istih nema, a koristi ih veoma veliki broj putnika. U vezi s pritužbom na liniju broj 2 koja prometuje na relaciji Raštani — Jasenica moramo naglasiti da nismo dobili niti jednu pismenu pritužbu za navedenu liniju. Navedena linija je veoma zahtjevna i ista ima dnevno 25 obrta, zbog dužine linije od 15.2 km, kao i velike izmjene putnika. Projektirano vrijeme vožnje je 30 minuta u jednom smjeru. Na održavanju ove linije, iz navedenih razlog dnevno angažiramo 10 vozača koji mogu voziti maksimalno dva vezana polaska na ovoj liniji, da ne bi dolazilo do kašnjenja. Mi, normalno, nismo u mogućnosti utjecati na događanja na cesti i u prometu u toku vožnje'', navode iz Mostar Busa, dodajući kako je njihovo poduzeće uvijek otvoreno za sve sugestije, primjedbe, prijedloge i pokušavaju da ih sve riješie, normalno u okvirima za koje su nadležni i odgovorni.

Pismo

Inače, u pismu čitatelja koje smo objavili navodi se između ostalog:

 ''Ja Vam prestajem slati pritužbe i počinjem slati medijima, a sljedeće ćete dobiti poziv kao i čelnici Elektroprivrede HZHB da odstupite s mjesta u upravi. Kome da ja i naših četiri sugrađanina ispostavimo troškove za liječenje nakon što smo bili izloženi strašnoj kiši na autobusnom stajalištu u Koloniji, dok znate da godinama ne želite da nam izgradite sklonište od kiše, vjetra, sunca i snijega?''

Nova stajališta

Podsjetimo, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinim oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima.

''Zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena, prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze. Tužba oglašivačima Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta'', rečeno nam je u siječnju iz Grada.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a kako su nam rekli, aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023.

 

Kopirati
Drag cursor here to close