Konačno!

Devastirana i zapostavljena autobusna stajališta u Mostaru uskoro će se obnoviti

Godinama zapostavljena autobusna stajališta u Gradu Mostaru konačno će se obnavljati. U proračunu je izdvojen novac.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 01. 2023. u 11:26 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti, rečeno je za Bljesak.info iz Grada Mostara.

Naime, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinim oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima.

''Zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena, prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze.

Tužba oglašivačima

Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta'', rečeno nam je iz Grada.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a kako kažu, aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023.

''Osim toga razmišlja se i opremanju tih stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bi se rasteretile ulice od parkiranja koje nije prijeko potrebno'', otkrili su nam.

Inače, u obrazloženju izvršenja proračuna od 01. siječnja 30. rujna 2022. godine navodi se da je za održavanje taxi stajališta i nadstrešnica, stajališta za putnike preneseno 397.335,00 KM. izvršenje proračuna 

  / Gradske zone

Sklapanje sporazuma

Inače, javno pravobranilaštvo Grada Mostara potvrdilo nam je da je rješenjem suda od 28. prosinca 2022. godine okončan spor po tužbi grada Mostara protiv firme Europlakat BH doo Sarajevo.

Ovakvom ishodu je prethodilo sklapanje sporazuma u obročnom izmirenju duga, a koji sporazum je bio osnova za povlačenje tužbe Grada Mostara u navedenim predmetima.

Podsjetimo, prošle godine Mostar bus je 'pojačao' vozni park.

U sklopu projekta ''Split i Mostar – gradovi prijatelji'' poduzeće Promet Split ranije je doniralo mostarskom javnom prijevozniku 27 autobusa.

Bljesak.info / Grad Split Mostaru donirao 22 autobusa
Kopirati
Drag cursor here to close