Građani se pokrenuli

Mostar: 30 godina nakon rata vadi se srušeni Carinski most?

Održan je i prvi sastanak u vezi poduzimanja aktivnosti kako bi se riješio problem i kako bi- kako ističu ''konačno Neretvu vratili svojim građanima''.
Vijesti / Flash | 15. 01. 2022. u 12:55 M.L. | Bljesak.info
Tko će izvaditi srušene dijelove Carinskog mosta nakon 30 godina?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici mostarskog naselja Carina pokrenuli su inicijativu za uklanjanjem srušenih dijelova Carinskog mosta iz korita rijeke Neretve.

Most je srušen 11.6.1992. i njegovi ostaci još uvijek 'leže' u Neretvi.

Održali su i prvi sastanak u vezi poduzimanja aktivnosti kako bi se riješio ovaj problem i kako bi- kako ističu ''konačno Neretvu vratili svojim građanima''.

Za početak će se obratiti gradskim vijećnicima i gradonačelniku. No, bez obzira kakav odgovor bude - uz pomoć vlasti ili bez njih, odlučni su da uspiju.

Foto: Bljesak.info / Carinski most u Mostaru

''Nijedan grad nema ovu ljepotu koja se zove Neretva a da u njoj i dan danas leže porušeni mostovi. Ovo je jedna od mogućnosti da nam se djeca vrate na obale Neretve. Jer u jednom momentu imati ćemo urađene kolektore i moći ćemo se vratiti na obale Neretve i družiti se'', kazao je Mirad Ćupina- stanovnik Mostara i jedan od onih koji su pokrenuli ovu inicijativu.

Građani su svjesni i da GV Mostara ima mnogo posla kada je u pitanju rješavanje brojnih problema u Mostaru. No, napominju i da je vađenje ostataka Carinskog mosta iz Neretve stvar javnog interesa, a ne interesa pojedinaca. 

''Bitno je shvatiti zašto je važno izvući to kamenje. Da možemo koristiti Neretvu, da možemo razvijati sportive, da nam i kolektori prorade. Imamo ogroman resurs što se tiče poljoprivrede i razvoja turizma, sporta - sve u Neretvi'', za Bljesak je istaknula Alma Papić, stanovnica naselja Carina.

Kopirati
Drag cursor here to close