20. prosinac

Mladi pozvali Mostarce da izađu na izbore

Kampanja #TvojGlasJeBitan" nestranačka je kampanja koja zagovara izlizanost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2020. u 13:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi predstavnici kampanje #TvojGlasJeBitan" okupili su se u subotu na Španjolskom trgu u Mostaru te pozvali Mostarce i Mostarke da izađu na predstojeće lokalne izbore, koji će se u tom gradu održati u nedjelju, 20. prosinca.

Kampanja #TvojGlasJeBitan" nestranačka je kampanja koja zagovara izlizanost na izborima i radi na medijskoj i političkoj pismenosti građana širom Bosne i Hercegovine. Po uzoru na njih osnovana je i u Srbiji i Crnoj Gori.

Koordinator kampanje Nermin Topovčić istaknuo je kako ovom kampanjom žele ukazati mladima na važnost izlaska na izbore, podići im svijest o važnosti sudjelovanja u izbornom procesu te ih motivirati da daju svoj glas.

''Danas smo došli ovdje da kroz tri dana radimo s Mostarcima i Mostarkama, razgovaramo s njima i pokušamo ih motivirati da izađu na izbore i da kažu svoj glas. Na kraju krajeva izbori imaju svoje posljedice, mi imamo moć odlučivanja o kvaliteti odlučivanja života za nas i za ljude oko sebe'' kazao je Topovčić.

Pritom je istaknuo kako su lokani izborni izuzetno važni zbog mnogih važnih pitanja na lokalnoj razini, kao što su pitanje omladinske politike, kulturnih, društvenih i sportskih događanja, poduzetništva, ali i pitanje smeća - koje je zaista veliki problem u gradu Mostaru.

''Izuzetno je važno da imamo predstavnike koji nas najbolje i najadekvatnije predstavljaju kako bi mogli ta pitanja rješavati'' naglasio je Topovčić.

Istaknuvši kako je 20. prosinca povijesni dan za Mostar, Topovčić je pozvao Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate,  izađu na izbore i kažu svoj glas, a onima koji to ne učine, poručio je da se ne žale u naredne 4 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close