INZ

Mjere su ublažene, ali opasnost zaraze je ostala

Odrasli i djeca moraju držati fizičku udaljenost oko dva metra od drugih osoba i - ne zaboravite, nosite masku, jer time štitite i vas i druge.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na značajne promjene, uzrokovane serijom Naredbi i Odluka o ublažavanju ranijih naredbi kriznih stožera, tijekom cijele subote bilo je vidljivo na ulicama svih gradova i naselja značajan broj osoba svih uzrasta u parkovima, na ulicama, šetalištima...

Nažalost, značajan broj njih nije poštovao naredbe koje su i dalje na snazi, a odnose se na održavanje fizičke udaljenosti od dva metra, nekretanja u grupama, te obavezno korištenje maski…

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica preporučuje i moli sve građane da se i dalje pridržavaju svih prethodnih uputa o ponašanju u vrijeme pandemije koronavirusa, a prvenstveno onih da često perete ruke sapunom i vodom ili brišite maramicama ili sredstvima na bazi alkohola.

''Veoma je bitno da izbjegavate dodirivati oči, nos i usta, jer su to tri dokazana načina kako se virus unosi u organizam. Ukoliko kašljete ili kišete, radite to u unutrašnju stranu lakta, ili maramicu, koju odmah savijete i bacite'', dodaju iz INZ.

''Naglašavamo da i odrasli i djeca moraju držati fizičku udaljenost oko dva metra od drugih osoba i - ne zaboravite, nosite masku, jer time štitite i vas i druge. Panika nije opcija, ali oprez jeste'', poručuju iz INZ'.

Kopirati
Drag cursor here to close