Ublažena kazna

Miroslavu Periću godinu dana zatvora

Ublažena kazna je ispod zakonskog minimuna
Vijesti / Flash | 19. 12. 2017. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto:ilustracija

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, Sud BiH osudio je Miroslava Perića na godinu dana zatvora zbog nečovječnog postupanja prema maloljetnom zatvoreniku logora ''Vojno'' kod Mostara.

Prema presudi, Miroslav Perić je neutvrđenog dana krajem listopada 1993. godine, kao pripadnik policije u logoru ''Vojno'' kod Mostara u podrumu kuće gdje je bila smještena Vojna policija fizički zlostavljao maloljetnog zatvorenika ''152'', piše BIRN.

Prema presudi, nakon što je stražar naredio zatvoreniku "152" da iziđe iz garaže, gdje je bio na ručku, Perić ga je zajedno s drugim osobama udarao u predjelu glave i tijela. Kako se navodi u presudi, Perić je zatvorenika uhvatio za glavu i kosu i udarao ga od pod.

U obrazloženju presude se navodi da je i ostalim zarobljenicima navedeno da udaraju maloljetnika.

''Sud je cijenio da je priznanje optuženog suglasno sa izjavom oštećenog `152`, te je cijenio sve okolnosti koje je Tužiteljstvo BiH navelo, a sa kojima je Obrana suglasna. Ublažena kazna je ispod zakonskog minimuna'', kazala je sutkinja Lejla Konjić – Dragović.

Optuženi Perić je, na ime nematerijalne štete oštećenom ''152'' uplatio 10.000 konvertibilnih maraka, te je također u obvezi da plati sudske troškove.

Kopirati
Drag cursor here to close