Kroz Dubrovačku

Mirni prosvjed zbog nesavjesnih mostarskih vozača, jure 280 km/h

''Imam informaciju i da pojedini vozači na društvene mreže postavljaju video zapise svojih vožnji, koje za njih predstavljaju 'trofeje'. A jedan od motorista je zabilježio brzinu od 280 km/h sa svojim motociklom''
Vijesti / Flash | 12. 09. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo može biti tvoje dijete, uspori i poštuj pješake'', poručili su danas građani Mostara u svojim natpisima na mirnom prosvjedu ispred TC Piramida.

Naime, početkom rujna 2020. ogorčeni roditelji su pisali redakciji portala Bljesak.info o problemima s kojima se svakodnevnu susreću u ovom dijelu Mostara, jer semafori u Dubrovačkoj ulici nisu radili.

U pismu upućenom našoj redakciji apelirali su na MUP HNŽ-a da nešto poduzmu po pitanju sigurnosti građana, te ukazali na prebrze vožnje, nekoliko poginulih, vozače koji ne poštuju pješake na obilježenom pješačkom prijelazu, te su pozvali na odgovornost policijskih službenika.

Foto: Bljesak.info / Mirni prosvjed zbog nesavjesnih mostarskih vozača

Kako su danas kazali, nakon pisanja portala Bljesak.info - semafori su nakon dužeg vremena opet proradili i od tada se nedaleko od raskrižja kod TC Piramida nalazi stacionarni radar koji bilježi prekršatelje, te je situacija nešto bolja u odnosu na ranije.

 ''Cilj ovog prosvjeda jeste da roditelje upozorimo na ono što se događa u Dubrovačkoj ulici i vozače koji jure velikim brzinama, dok djeca pokušavaju prijeći ulicu na pješačkim prijelazima. Imam informaciju i da pojedini vozači na društvene mreže postavljaju video zapise svojih vožnji, koje za njih predstavljaju 'trofeje'. A jedan od motorista je zabilježio brzinu od 280 km/h sa svojim motociklom'', kazao je Davor Škarica za Bljesak.info, građanin Mostara koji je i ranije uputio pismo mostarskoj policiji o ovoj problematici.

Foto: Bljesak.info / Mirni prosvjed zbog nesavjesnih mostarskih vozača

Škarica je dodao i kako se veoma mali broj roditelja odazvao pozivu na prosvjed, što dovoljno govori o nedovoljno razvijenoj svijesti o ovoj problematici i činjenici da se već sutra bilo čije dijete može naći pod kotačima nesavjesnih vozača.

Pročitajte još

''Od nadležnih službi nemamo ništa'', kazao je on.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close