Priopćenje

Ministarstvo sigurnosti traži analizu situacije zbog ulaska Čečena u BiH

''Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine raspolaže informacijom da se u Bosni i Hercegovini trenutno nalazi grupa od 50-ak državljana Rusije, uglavnom sa područja Čečenije'', kazali su iz Ministarstva.
Vijesti / Flash | 27. 12. 2022. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u javnost dospjela informacija kako sve više državljana Rusije stiže u Bosnu i Hercegovinu te kako se isti pokušavaju prebaciti u Republiku Hrvatsku kako bi zatražili azil u EU, iz Ministarstva sigurnosti BiH potvrdili su informaciju kako se u BiH nalazi grupa od 50-ak državljana Rusije.

''Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine raspolaže informacijom da se u Bosni i Hercegovini trenutno nalazi grupa od 50-ak državljana Rusije, uglavnom sa područja Čečenije'', kazali su, te dodali kako su  ''ove osobe na legalan način ušle u našu državu na osnovu bezviznog režima i mogu boraviti do 30 dana''.

''Većina ovih osoba nalazi se u blizini graničnog prijelaza Maljevac te žele nastaviti put prema EU, jer prema vlastitim izjavama žele izbjeći mobilizaciju u svojoj zemlji. Ministarstvo sigurnosti BiH zajedno sa Graničnom policijom BiH i Službom za poslove sa strancima BiH poduzet će sve mjere iz svojih zakonskih nadležnosti te nastaviti pratiti situaciju na terenu'', istaknuli su.

''Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zatražit će od nadležnih sigurnosnih agencija i detaljnu analizu trenutne situacije, nakon čega će sačiniti prijedlog mjera s ciljem očuvanja sigurnosne situacije u našoj zemlji'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close