Neće izdati uredbu

Zabrinutost među Rusima da bi se mobilizacija mogla obnoviti

Predsjednik Vladimir Putin proglasio je 21. rujna početak prve mobilizacije u Rusiji od Drugog svjetskog rata, nakon niza vojnih poraza od Ukrajine.
Vijesti / Svijet | 01. 11. 2022. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Rusija je već rekla da je regrutirala 300.000 rezervista koji su joj bili potrebni

Rusiji nije potrebna predsjednička uredba za formalizaciju dovršetka djelomične mobilizacije rezervista za borbu u Ukrajini i ona neće biti izdana, objavio je Kremlj u utorak.

Predsjednik Vladimir Putin proglasio je 21. rujna početak prve mobilizacije u Rusiji od Drugog svjetskog rata, nakon niza vojnih poraza od Ukrajine.

Zbog te je odluke više stotina tisuća muškaraca, vojnih obveznika, otišlo u susjedne zemlje poput Gruzije, Armenije i Kazahstana, dok je više od 2 tisuće ljudi zatvoreno zbog prosvjeda protiv mobilizacije, prenosi Hina.

Rusija je već rekla da je regrutirala 300.000 rezervista koji su joj bili potrebni u nešto više od mjesec dana te da se mobilizacija više ne provodi.

Međutim, odbijanje Kremlja da izda službenu potvrdu završetka novačenja moglo bi povećati zabrinutost među Rusima da bi se mobilizacija ipak mogla obnoviti.

Putin je u ponedjeljak rekao da će se posavjetovati s pravnim stručnjacima kako bi vidio je li potrebno o tome donijeti uredbu.

"Uredba nije potrebna", kazao je novinarima u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kopirati
Drag cursor here to close