Jačanje suradnje

Ministarstvo sigurnosti BiH obilježava Dan zaštite i spašavanja i Međunarodni dan civilne zaštite

Nedavni katastrofalni zemljotres podsjetio je da živimo u stalnoj opasnosti od različitih vrsta prirodnih i drugih nesreća koje u trenu promijene život, donesu vanredno stanje, unište imovinu koja se gradi godinama.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je čestitku svim pripadnicima CZ Republike Srpske, CZ Federacije BiH i Distrikta Brčko povodom 1. ožujka, Dana zaštite i spašavanja i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Imajući u vidu trenutnu situaciju prouzrokovanu razornim zemljotresima sa katastrofalnim posljedicama u Republici Turskoj i Sirijskoj Arapskoj Republici i velike potrebe za pomoć stanovništvu, sredstva planirana za obilježavanje Dana zaštite i spašavanja, ove godine su preusmjerena Društvu Crvenog križa Bosne i Hercegovine u svrhu upućivanja humanitarne pomoći nastradalim.

Nedavni katastrofalni zemljotres podsjetio je da živimo u stalnoj opasnosti od različitih vrsta prirodnih i drugih nesreća koje u trenu promijene život, donesu vanredno stanje, unište imovinu koja se gradi godinama.

Ova tragedija, pokazala je i koliko je važna solidarnost, suradnja i spremnost da se brzo i adekvatno pomogne unesrećenim ljudima.

Zbog toga će Ministarstvo sigurnosti BiH, iz svog djelokruga nadležnosti nastaviti jačati međusobnu suradnju struktura civilne zaštite na svim razinama u Bosni i Hercegovini i sa susjednim zemljama. U suradnji sa partnerskim organizacijama nastavit će se jačanje sistema zaštite i spašavanje i spremnosti na odgovor u slučaju prirodne ili druge nesreće kroz nabavku suvremene opreme i nastavkom obuka pripadnika civilne zaštite.

Pripadnicima svih struktura civilne zaštite čestitamo 1. ožujak - Međunarodni dan civilne zaštite koji je ujedno i Dan civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Prije nekoliko dana svečano smo obilježili Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, te uručili priznanja zaslužnim pojedincima, službama, postrojbama civilne zaštite i pravnim osobama za ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj u 2022. godini, godini obilježenoj velikim požarom na području Parka prirode Blidinje.

Čestitamo Dan civilne zaštite dobitnicima priznanja, ali i svima u strukturama civilne zaštite, operativnim snagama, žurnim službama, službama zaštite i spašavanja i postrojbama civilne zaštite s nadom i uvjerenjem da ćemo svoje zajedničko djelovanje i aktivnosti nastaviti sukladno temeljnim načelima sustava civilne zaštite, načelu humanosti, operativnog djelovanja, supsidijarnosti, solidarnosti i načelu kontinuiteta djelovanja, poručuju iz Civilne zaštite ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close