Slučaj Šantić

Ministarstvo pravde: Ova presuda jasan je pokazatelj da vladavina prava ne postoji u BiH

''Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine oštro osuđuje selektivno dijeljenje pravde i političke poteze pravosuđa u Bosni i Hercegovini''.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2022. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naša je težnja da svi u Bosni i Hercegovini imaju pravo na jednak pristup pravosuđu i pravičan postupak, neovisno o nacionalnoj pripadnosti kako žrtve tako i zločinca'', kazali su u priopćenju iz Ministarstva pravde povodom presude u slučaju Šantić.

''Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine oštro osuđuje selektivno dijeljenje pravde i političke poteze pravosuđa u Bosni i Hercegovini'', kazali su, te dodali kako smatraju ''neprihvatljivim kako je sud u slučaju Šantić grubo zanemario temeljne postulate prava, i zauzeo stav koji je najmanje zasnovan na pravu i pravdi''.

''Ovo je ključni preduvjet nužan za suživot i budućnost Bosne i Hercegovine''.

''Ova presuda jasan je pokazatelj da vladavina prava ne postoji u Bosni i Hercegovini i da je dalek put pred nama'', naglasili su.

''Apeliramo na nadležne pravosudne institucije da poduzmu sve korake kako bi se otklonila ova nepravda i utvrdili pravi razlozi za ovu nezakonitost koja u konačnici utječe na sve nas koji živimo u BiH, te da sankcioniraju ovakve čisto subjektivne i neutemeljene stavove'', zaključili su iz Ministarstva pravde.

Kopirati
Drag cursor here to close