Tragični gubitak

Ministarstvo obrane BiH uputilo sućut Vojsci Srbije zbog preminulih pilota

''Vojni piloti uvijek su na prvoj liniji zaštite svoje zemlje i građana, čak i u mirnodopskim okolnostima'', poručili su
Vijesti / Flash | 26. 09. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ime Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH ministar obrane BiH Sifet Podžić i zamjenici ministra obrane Mirko Okolić i Mijo Krešić upućuju iskreno sućut pripadnicima Ministarstva obrane, Vojske i Ministru obrane Republike Srbije povodom tragičnog gubitka dvojice pilota.

''Vojni piloti uvijek su na prvoj liniji zaštite svoje zemlje i građana, čak i u mirnodopskim okolnostima. Svjestan te činjenice, menadžment MO i OS BiH suosjeća s porodicama stradalih u ovoj nesreći i građanima Srbije želi da smognu snage nadjačati bol zbog gubitka i posljedica za svoje najmilije'', poručili su iz Ministarstva obrane.

Podsjećamo, piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 na području sela Brasina kod Malog Zvornika, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije.

Avion MiG-21, navode iz MO Srbije, pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatirano je da je ispravan i spreman za let.

Kopirati
Drag cursor here to close