Gacko

Ministar tvrdi: Novi napadi na povratnike i to uz upotrebu vatrenog oružja

''Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama”, kazao je Dizdar u tekstu na Facebooku.
Vijesti / Flash | 02. 05. 2024. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar Nerin Dizdar danas je na Facebooku objavio da se u Gacku dogodio novi napad na povratnike i to uz upotrebu vatrenog oružja.

“Dolaze informacije o novom napadu na povratnike, ovaj put u Gacku, i to uz upotrebu vatrenog oružja. Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama”, kazao je Dizdar u tekstu na Facebooku.

“Kao što smo premijer i ja rekli povratnicima u Gacko prije par dana, naša podrška njima će biti veća i jača nego ikada. Od vlasti entiteta opet tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca. Od pomoći bi bilo i da prestanu sa širenjem govora mržnje, ali se u to ne uzdamo. U tome ih dalje spriječiti mogu državni pravosudni organi”, poručio je Dizdar i dodao:

“Ministarstvo će već ujutro na lice mjesta poslati svoje predstavnike, kako bi se procijenila šteta na stambenom objektu, kao i stanje povratničke porodice, te osigurala sva potrebna podrška”.

N1 je kontaktirao policiju gdje je rečeno da će se o svemu oglasiti nakon što dobiju potpune i kompletne informacije.

Ministri Isak i Karan: Bez tolerancije prema osobama koja ugrožavaju povratnike

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom unutarnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku obitelji u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.

Ministar Karan informirao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, zajedno s postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.

Ministri Isak i Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema osobama koja budu ugrožavala povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda.

Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close