Posjeta povodom praznika

Ministar posjetio štićenike Zavoda Pazarić

''Često u ovom svijetu, koji je i previše materijalan, nema dovoljno razumijevanja i suosjećaja sa osobama prema kojim život nije bio blagonaklon.''
Vijesti / Flash | 27. 12. 2021. u 15:55 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar rada i socijalne politike Federacije BiH Vesko Drljača danas je povodom nastupajućih novogodišnjih praznika posjetio štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

''Danas smo u Zavodu Pazarić, kako bi smo zajedno simbolično obilježili kraj ove godine, podijelili radost koju donose novogodišnji praznici, te da kroz današnji program i druženje i dodjelu paketića, razveselimo i usrećimo naše mališane. Često u ovom svijetu, koji je i previše materijalan, nema dovoljno razumijevanja i suosjećaja sa osobama prema kojim život nije bio blagonaklon. Zato je potrebno da kroz geste ljubavi, pažnje i poštovanja, gradimo bolji i plemenitiji ambijent, u kom je osmjeh naših mališana nagrada'' – izjavio je Drljača.

Foto: PR / Vesko Drljača

Ukazao je da svi trebaju biti spremni da grade otvoreno društvo, za svu djecu, usmjereno, ne na njihove slabosti, već na razvoj njihovih osobnih sposobnosti, kako bi ih uključili u redovne društvene tokove.

''Siguran sam da na ovaj način pomažemo i njihovim obiteljima koje su suočene s teškim životnim izazovima'' - dodao je Drljača.

Video: Drljača obradovao štićenike Zavoda Pazarić

Neizmjernu zahvalnost ministru Drljači na kontinuiranoj pomoći koju pruža Zavodu Pazarić izrazio je direktor Zavoda Samir Suljagić.

Istaknuo je da je jedan od najvećih uspjeha u radu Zavoda tijekom 2021. godine rješavanje mnogobrojnih financijskih problema u poslovanju, kao i jačanje ukupne kadrovske infrastrukture.

Govoreći o proračunu, rekao je da je oko 1.200.000 KM akumulirani gubitak iz prethodnih godina (2016.-2019.).

''Uspjeli smo oko 500.000 KM vratiti što nam daje pretpostavke za deblokiranje sredstava za kapitalne grantove s razine Federacije'' - poručio je Suljagić.

Zavod Pazarić i ubuduće će imati ljudsku, institucionalnu i materijalnu podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Kopirati
Drag cursor here to close