Neće biti kao lani

Ministar najavio: Građani ove godine neće imati problema s putovnicama

"Mogu potvrditi da građani BiH neće imati krizu s izdavanjem putovnica koja je bila početkom 2017. godine", izjavio je državni ministar civilnih poslova.
Vijesti / Flash | 29. 01. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Bosne i Hercegovine neće imati problema s izdavanjem putovnica kao što je to bio slučaj prošle godine, potvrdio je državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

"Mogu potvrditi da građani BiH neće imati krizu s izdavanjem putovnica koja je bila početkom 2017. godine", izjavio je Osmanović danas u Sarajevu, prenosi Anadolija.

Podsjetio je da je Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) u 2017. godini raspisala natječaj za nabavku knjižica za putovnice koji je nakon žalbe francuske i austrijske firme Ured za razmatranje žalbe poništio.

"Raspisan je novi natječaj na koji se ponovo žalila francuska firma 'Gemalto' i on se do danas nalazi na razmatranju u Uredu za razmatranje žalbi", naveo je Osmanović.

Osmanović je izrazio očekivanje da će Ured za razmatranje žalbi, s obzirom na to da je zakonski rok za donošenje odluke istekao prije mjesec dana, donijeti konačnu odluku.

"Odluka može biti da se odbija žalba 'Gemalta' i onda smo veoma blizu da se nastavi dalje s natječajnom procedurom koja bi bila završena i prije 21. ožujka. Ukoliko natječaj bude poništen, očekujem da menadžment IDDEEA-e nađe adekvatno rješenje da se građani BiH ne bi našli u problemima kakvi su bili početkom 2017, godine", istaknuo je Osmanović, navodeći kako vjeruje da menadžment IDDEEA-e ima adekvatno rješenje za eventualno poništenje tendera.

Kopirati
Drag cursor here to close