Niz kaznenih djela

Policija sve češće ima problema s migrantima u Mostaru

Na sreću službenici MUP-a HNŽ-a su na vrijeme reagirali, te su priveli počinitelje spomenutih kaznenih djela.
Vijesti / Flash | 30. 11. 2018. u 17:25 S.M./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Mostara migranti su u posljednje vrijeme počinili niz kaznenih djela. Na sreću službenici MUP-a HNŽ-a su na vrijeme reagirali, te su priveli počinitelje spomenutih kaznenih djela.

Tijekom četvrtka migranti su pokušali ukrasti odjeću u butiku Terranova koji se nalazi u TC Mepas Mall. Migranti su po izvještaju policije u kabinu odnijeli veću količinu robe s odjeće, te su s njih pokušali skinuti  kontrolne markere.

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Patrola policije je osobe privela u prostorije Policijske postaje gdje je ustanovljeno da se radi o migrantima N.M. (2001.) i L.B. (2002.), obadvojica iz Sirije. N.M. i L.B. su predati Odjelu za strance.

Vjera u policiju

Osim odjeće, migranti su ukrali dva mobitela koji su vraćeni vlasnicima. U srijedu je djevojci u TC Mercator ukraden mobitel iz džepa. Djevojka je zahvaljujući reakciji policije dobila mobitel natrag, što nam je sama potvrdila u emailu.

''Tijekom kupovine kada mi je Palestinac ukrao mobilni telefon iz džepa i o svemu bila obaviještena policija. Htjela bih izreći riječi hvale za odjel krim policije Mostar kao i policijskim službenicima koji su izašli na teren i naravno djelatnicima zaštitarske tvrtke koji rade u TC Mercator koji su prvi izašli u susret. Mobitel je vraćen u moje ruke i hvala Vam što ste mi vratili vjeru u našu sigurnost od strane svih gore navedenih djelatnika. Hvala vam'', napisala je naša čitateljica.

Foto: YouTube / Izbjeglički centar Salakovac

Mobitel iz džepa Palestinac je otuđio osobi S.B. (1956.) u Splitskoj ulici u Mostaru.

''29.11.2018. godine, oko 20,00 sati, patroli policije PS Mostar Centar, koja je bila u obilasku Splitske ulice, obratio se S.B. (1956.) pokazujući na skupinu nepoznatih osoba (migranti) i rekavši da mu je jedan od njih otuđio mobitel iz džepa jakne. Patrola policije je sustigla navedene i pronašla odbačeni mobitel koji je vraćen prijavitelju. S.B. je među istima pokazao osobu koja mu je uzela mobitel, a radi se o O.A. (1988) iz Palestine'', navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Međusobna tučnjava

Krađa mobitela od strane migranata je zabilježena i u Čapljini.

Nedavno je i zabilježen slučaj međusobne tučnjave državljana Palestine  i Maroka u iznajmljenom stanu u Mostaru.

Policija je priopćila kako je 26.11.2018. godine u Ulici M. Balorde u Mostaru, u iznajmljenoj sobi, nakon kraće prepirke između migranata A.H. (1999.) iz Palestine i A.K. (1992.) iz Maroka, došlo do međusobne tuče. A.H. je nožem posjekao A.K., te mu nanio i vidne ozljede po tijelu.

Ova tučnjava nije prvi slučaj međusobnog ogleda migranta u Mostaru. U ovom gradu zabilježena je i provala u ugostiteljski objekt od strane Palestinca.

Migranti u naseljima

Također, u Mostaru je u više navrata spriječeno krijumčarenje migranata.

Foto: Bljesak.info / Migranti u Rodoču

''24. listopada oko 2,15 sati, patrola policije je u mjestu Potoci zaustavila vozilo marke Golf, kojim je upravljao A.Dž. iz Priboja-Srbija. U vozilu su se nalazile dvije osobe koje nisu posjedovale dokumente, a izjavili su da su F.M.A. (1994) i A.H. (2000), oba iz Sirije'', navela je policija.

Važno je naglasiti da su na području Mostara u više navrata zabilježene veće skupine migranta, posebno u naseljima Podveležje, Rodoč i Jasenica.

Policija je apelirala na stanovništvo da kad primijete migrante obavijeste policiju koja će postupiti u okviru svojih djelovanja.

Salakovac popunjen

Foto: Bljesak.info / Tabla na ulazu u izbjeglički centar

U mostarskom naselju Salakovac se nalazi Izbjeglički centar u kojemu ovih dana boravi 247 migranata. Kapaciteti Centra su popunjeni, što nam je i potvrdio Edin Denjo.

''Naši kapaciteti su popunjeni. Trenutno u centru boravi 247 migrantima'', rekao je za Bljesak.info Edin Denjo, voditelj centra u Salakovcu.

Važno je napomenuti kako je Centar otvorenog tipa, odnosno da ga migranti mogu napustiti i vratiti se u njega kad žele.

Foto: Anadolija / Edin Denjo

Osim Mostara, migranti su počinili nekoliko kaznenih djela u Čapljini. Zabilježeni su pokušaji krijumčarenja, provala u kuće, te krađa.

Podsjećamo, da su u Hercegovini kružile lažne informacije o silovanju djevojke od strane migranata u Mostaru, kao i o navodnim otmicama u Posušju. Preko interneta širile su se i dezinformacije o migrantu kojeg su navodno pojeli vukovi kod Kupresa.

Sve policijske postaje koje djeluju na spomenutim područjima demantirale su navedene informacije, te su navele da se radi isključivo o izmišljotinama.

Tada je navedeno kako se stanovništovo ne treba bojati migranata, no nakon niza kaznenih djela od strane migranta postavlja se pitanje ima li mjesta strahu i panici.

Kopirati
Drag cursor here to close