Poziv

Memorijalni centar Srebrenica poziva preživjele žrtve genocida da svjedoče

''Svaka priča, svako svjedočenje zaseban je i bitan dio istine o genocidu nad bošnjačkim stanovništvom''
Vijesti / Flash | 07. 10. 2021. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Ilustracija

Memorijalni centar Srebrenica u posljednjih godinu dana uveliko radi na snimanju video svjedočenja svih onih koji su rat proveli u Srebrenici, a preživjeli su genocid.

''Svjesni smo činjenice da su mnoge majke, supruge i drugi članovi obitelji žrtava genocida u posljednjih nekoliko godina zauvijek napustili ovaj svijet, a nisu ispričali svoja iskustva o preživljavanju. Svaka priča, svako svjedočenje zaseban je i bitan dio istine o genocidu nad bošnjačkim stanovništvom'', navode iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Ističu kako su svjesni toga da njihovu priču nitko ne može ispričati umjesto njih i da je krajnje vrijeme da to učine u što većem broju.

''Svaka priča je važna, svako svjedočenje nosi dio povijesti s ovih prostora o proteklom ratu. Stoga molimo sve naše sugrađane koji su preživjeli genocid, koji su 1995. godinu dočekali u opkoljenoj Srebrenici da nam se jave putem društvenih mreža (fb Srebrenica Memorial Center, e mail: [email protected] ili na broj 056 991-940), kako bismo dogovorili detalje oko snimanja. Naša ekipa je nedavno boravila u Sarajevu, gdje je snimala reisu-l-ulemu o temi vjerskog života u tijeku rata u Bosni i Hercegovini'', navode u priopćenja iz Memorijalnog centra.

Tom prilikom ef. Kavazović je govorio o važnosti video svjedočenja onih koji su preživjeli.

''Ja bih zamolio ljude koji imaju ta iskustva i kojima nije teško da nam to sad kažu, da to učine radi sebe, radi našeg naroda i radi naše zemlje Bosne'' rekao je reisu-l-ulema Kavazović, priopćio je Press tim Memorijalnog centra Srebrenica.

Kopirati
Drag cursor here to close