Ignoriraju probleme medicinara

Prosvjed: Medicinar iz Konjica gađao zgradu Vlade jajima

"Iscrpili smo sve sindikalne metode i ne znam šta da više radimo da neko ozbiljno shvati situaciju'', kaže predsjednik sindikata Konjica.
Vijesti / Flash | 19. 04. 2023. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić je u znak prosvjeda danas gađao jajaima zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Svoj prosvjed je iskazao zbog kašnjenja plaća u konjičkom zdravstvu.

Kerić je kako piše Klix za danas pokušao dogovoriti sastanak s predstavnicima vlasti, no nije uspio, upravo to je bio razlog zbog kojeg danas prosvjeduje.

Ljudevit Marić Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info nam je rekao kako mu je zbog ovog incidenta izdan prekršajni nalog.

Zdravstvenim radnicima kako je rekao kasne već tri plaće, a navodno neće ih primiti ni do Bajrama.

"Iscrpili smo sve sindikalne metode i ne znam šta da više radimo da neko ozbiljno shvati situaciju", rekao je Kerić za Klix.ba, jer su kaže neumorno slali dopise nadležnima, ali odgovor nisu dobili.

Podsjetimo, u studenom su zdravsteni radnici u Konjicu pokrenuli generalni štrajk jer su od svog poslovodstva 3. listopada dobilo dopis u kojem stoji da ne mogu računati više na niti jedan osobni dohodak tijekom ove godine, to je izazvalo revolt među zaposlenicima, koji je u konačnici rezultirao generalnim štrajkom radnika.

Tužiteljstvo

Amer Kerić, predsjednik Neovisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic kazao je tada za Bljesak.info kako je sve završilo na tužiteljstvu.

''Ja sam prvo pristupio kao radnik i dao inicijativu za podizanje krivičnih prijava protiv bivših i sadašnjih rukovodilaca Opće bolnice Konjic i DZ Konjic. To sam predao Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru'', kazao je za Bljesak.info Kerić, dodajući da su kao sindikalna organizacija organizirali niz sastanaka gdje su krenuli sa štrajkom upozorenja pa generalnim štrajkom.

Prosvjed je trajao do 6. veljače ove godine, kad su štrajk obustavili jer su dobili novog direktora i obećanje rješavanja problema.

Tada je predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić kaže kako je agoniju okončao Grad Konjic koji je i osnivač tako što je u četvrtak sazvao kolegij Gradskog vijeća, gdje je donesena odluka o razrješenju dužnosti dosadašnje direktorice Jasminke Brkan i za vršitelja dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan dr. Džemal Hajduk. 

Novi direktor i obećanja

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic tada je kazao kako je agoniju okončao Grad Konjic koji je i osnivač tako što je u četvrtak sazvao kolegij Gradskog vijeća, gdje je donesena odluka o razrješenju dužnosti dosadašnje direktorice Jasminke Brkan i za vršitelja dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan dr. Džemal Hajduk. 

"On je odmah u petak pozvao na sastanak štrajkački odbor i njegov ekspoze nam se jako svidio. To je ustvari oni što smo mi i priželjkivali, čovjeka koji će razumjeti naše problem i boriti se za poboljšanje stanja. Konačno smo vidjeli da imamo nekoga ko neće samo kukati na malu tranšu Zavoda zdravstvenog osiguranja i ne prikazivati ostale izvore prihoda, nego čovjeka koji će jasno dati do znanja koliko je novaca ušlo u kuću", kazao je Kerić ranije.

Planom koji je predstavio Hajduk, bi se zadovoljio njihov drugi zahtjev iz štrajka, a prema dogovoru, čim prođe period oko administrativnih generalija vezanih za preuzimanja funkcije je dogovoreno da rade analize i odrede kojim tempom će se sustići dvije zaostale plaće koje im kasne, što se nije dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close