Piše Raport

Mcdonald's tuži Ihtijarevića, traži se višemilijunska odšteta

Raport saznaje da McDonald's podnosi tužbu osobno protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2023. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska korporacija McDonald's podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića, otkriva portal Raport.

Ihtijarević je bio vlasnik franšize za McDonald's u BiH i taj posao neslavno je završio.

Ihtijarevićeva kompanija Gliese 581g izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo je stigla presuda suda u Sarajevu jer Ihtijarević nije plaćao kiriju za prostor McDonald'sa u Titovoj ulici. Nakon toga otkrivene su brojne financijske malverzacije.

McDonald's je odmah reagirao pa je tražio sudsku zabranu i zatvaranje objekata u BiH, a Ihtijareviću je oduzeta licenca.

No, kako je za portal Raport rečeno, ovaj svjetski brend tu ne misli stati. Raport saznaje da McDonald's podnosi tužbu osobno protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.

U obrazloženju se navodi da je Ihtijarević prekršio odredbe ugovora te da nije poštovao brend. Uz to, McDonald's će tužiti posuđivanje novca McDonald'sa koji nikad nije vraćen te kupovinu Bentleya preko leasinga ovog brenda. I, kako nam je rečeno, tražit će se višemilijunska odšteta.

Ihtijarević je napravio ogromnu štetu brendu McDonald'sa. Osim što je ostavio ogromne dugove, pa i dobavljačima, Ihtijarević je uvukao svjetski brend u političku kaljužu u BiH, piše Raport

Naime, on je iznajmio marketinške pozicije svjetskog brenda stranci SDA u tijeku predizborne kampanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close