Uključeni mikrofon

Mala ''nezgoda'' Nikole Špirića - Allaha mi, bit će sve uredu

Dom naroda danas je usvojio zaključak kojim preporučuje Skupštini Grada Mostara u novom sazivu da u proces izrade prijedloga novog Statuta uključi predstavnike svih i ostalih naroda.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je danas po hitnom postupku usvojio Zakon o izmjenama Izbornog zakona BiH. Nakon završetka sjednice predsjedavajući Nikola Špirić imao je jednu "nezgodu".

Dom naroda danas je usvojio zaključak kojim preporučuje Skupštini Grada Mostara u novom sazivu da u proces izrade prijedloga novog Statuta uključi predstavnike svih konstitutivnih i ostalih naroda u BiH kako bi se, kroz usvajanje novog Statuta, osigura mehanizmi donošenja i implementacije odluka od interesa svih građana Mostara.

Video: 0:00 0:28 / 0:34 Srbenda Špirić - Allaha mi biće sve

Nakon završetka sjednice predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić imao je manji "incident" zbog uključenog mikrofona. On je u razgovoru s kolegom Bakirom Izetbegovićem u jednom trenutku kazao: "Allaha mi, bit će sve uredu".

Njegova izjava nije prošla neprimijećeno. Ubrzo je ovaj snimak na YouTubeu objavio opozicijski zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close