Poručio

Lukač: Vidimo se na sudu

Stanivuković je, kaže, cijeli dan pokušao da isprovocira neke situacije, a na kraju je to uspio svojim nedoličnim ponašanjem.
Vijesti / Flash | 26. 12. 2019. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidimo se na sudu – rekao je danas ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač povodom kaznene prijave koju je protiv njega podnio Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne ozljede.

Optužio je Stanivukovića za provokacije prije incidenta u parlamentu RS-a, 23. prosinca.

Stanivuković je, kaže, cijeli dan pokušao da isprovocira neke situacije, a na kraju je to uspio svojim nedoličnim ponašanjem.

Kazao je i kako "brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje Stanivukovića te da su svi imali priliku da vide da zastupnik PDP-a nema nikakve ozljede".

Upozorio je da će svi, koji eventualno pokušaju izazvati incidente na večerašnjim odvojenim okupljanjima opozicije i veterana, u banjalučkom parku, biti sankcionisani.

"Za održavanje prosvjeda Policijskoj upravi Banja Luka predalo je više udruženja veterana obrambeno - domovinskog rata koji će se večeras okupiti. Neće biti dozvoljeno bilo kome da šeta i da izaziva incident. Svi imaju pravo u skladu sa zakonom da zatraže održavanje skupa. Odobren je i jedan i drugi skup. Sve mora proteći mirno i dostojanstveno" – ustvrdio je Lukač.

Policijskoj upravi Banja Luka za večeras u 18.00 sati podnesena su dva zahtjeva za održavanje javnih skupova u Parku "Mladen Stojanović".

Jedan zahtjev upućen je od zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića (PDP), Jelene Trivić (PDP) i Nebojše Vukanovića (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ''Čast otadžbine Beograd''.

Lukač je danas u Centru za obuku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima, prisustvovao uručenju uvjerenja prvoj grupi, od 40 polaznika, obuke za policijske službenike Jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su izveli pokaznu vježbu kojom su prezentirali naučena taktička i tehnička rješenja za uspješno savladavanje, kako je rečeno, složenih sigurnosnih situacija.

Lukač kaže da će oni biti prvi koji će reagirati, ukoliko dođe do terorističkih napada u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close