Akcija

Lijepa priča iz Drvara: Udruženi i mladi i stari

Na radnu akciju odazvalo se 50-ak župljana svih dobnih skupina, djece i odraslih.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2019. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župljani župe sv. Josipa u Drvaru u cjelodnevnoj radnoj akciji organiziranoj u subotu 18. svibnja očistili su i uredili glavninu zemljišta kojeg je Župa Drvar kupila prošle godine zajedno s pratećim objektom. Akciji se pridružila nekolicina župljana Bos. Grahova, a svoju pomoć u čišćenju pružio je i grahovski DVD Korita.

Riječ je o zemljištu površine nešto više od 3000 m2 i poslovnom objektu površine 260 m2, u širem gradskom središtu uz samu prometnicu Drvar-Livno, kojeg je Župa Drvar lani kupila i uknjižila 1/1 na Crkvu, odn. na Župu.  Za vrijeme bivše Jugoslavije tu se nalazila stočna pijaca, a potom stanica za tehnički pregled vozila, dok je u novije vrijeme na tom mjestu bila trgovina, odn. poslovni objekt, kao takav ucrtan i u starom – još uvijek važećem - regulacijskom planu iz 80-ih godina prošlog stoljeća. 

Foto: PR / Lijepa priča iz Drvara: Udruženi i mladi i stari

Na radnu akciju odazvalo se 50-ak župljana svih dobnih skupina, djece i odraslih, a ono što posebno raduje je podrška i nazočnost nekolicine sugrađana pravoslavne vjeroispovijesti, kao i slučajnih prolaznika koji su župljanima čestitali na početku akcije počastivši ih i pićem.

Naime, Župa Drvar je 2017. ponovila Općini Drvar, nakon brojnih prethodnih,  zahtjev za dodjelu zemljišta za izgradnju katoličke crkve na koji još uvijek nema odgovora. U međuvremenu je Župa kupila zemljište s pratećim uplanjenim objektom i uputila koncem prošle godine Općini zahtjev za rekonstrukciju i dogradnju toga objekta, u istim gabaritima, koji bi se koristio za razne župne aktivnosti (pastoralne, karitativne, edukativne, adminstrativne). 

Foto: PR / Lijepa priča iz Drvara: Udruženi i mladi i stari

Općina je dala negativan odgovor, pa je Župa Drvar nedavno uložila žalbu Ministarstvu graditeljstva, obnove i prostornog uređenja Hercegbosanske županije u kojoj se pobijaju osporavanja nadležne službe Općine Drvar, s tvrdnjom da takvu odluku nije donijela struka nego politika.

U iščekivanju da se Ministarstvo očituje, župljani Drvara su započeli s prvom od radnih akcija, u nadi da će na kupljenom zemljištu uskoro nastaviti nove akcije, kao i da će početi sama izgradnja. 

Foto: PR / Lijepa priča iz Drvara: Udruženi i mladi i stari

Nakon svršetka akcije svi sudionici su nastavili druženje uz pjesmu i gozbu.

Kopirati
Drag cursor here to close