Ostadoše upitnici

Krizni stožer HNŽ-a prestaje s obraćanjima

U početku su mediji pozdravili tu ideju zbog sigurnosti, ali su s vremenom negodovali jer su se počeli izbjegavati odgovori i preskakati pitanja.
Vijesti / Flash | 28. 04. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije odustaje od video-obraćanja javnosti. Umjesto toga, bit će upriličene konferencije za medije jednom tjedno – srijedom s, kako kažu, gostima koji će odgovarati na pitanja. Umjesto dnevnih obraćanja, mediji će dobiti priopćenja.

Tako je javnost i medijska zajednica u HNŽ-u ostala bez brojnih odgovora zbog čega je veći dio medijskih kuća prestao izvještavati s video-obraćanja i slati upite na koje nisu dobivali odgovore.

Naime, zbog kontakata ljudi iz Stožera sa zaraženom osobom, uvelo se pravilo video-obraćanja medijima radi sigurnosti novinara. U početku su mediji pozdravili tu ideju zbog sigurnosti, ali su s vremenom negodovali jer su se počeli izbjegavati odgovori i preskakati pitanja.

Ovakvu praksu, koja je bacila sjenu na ono što se govori s govornice, a s koje je poručeno da se govori o ''istinitim činjenicama'' [sic!], osudili su i mediji i udruženja, a novinare je Stožer, dok su svima popuštale mjere, smatrao i dalje rizičnom skupinom. .

Kopirati
Drag cursor here to close