Trebaju nam stavovi

Krišto o pomoći Ukrajini: BiH nije u situaciji da se od nje očekuje pomoć

''Prije svega potrebno je pomoći sebi da bi bili sigurna zemlja, a da bi onda BiH mogla pomoći i drugima''.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2022. u 16:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako želimo poslati jasnu poruku, poruku mira i dijaloga, nehuškačke retorike onda trebamo izaći s jedinstvenim stavom, poručila je dopredjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ).  

Ona je nakon sjednice Zastupničkog doma, na kojem je razmatrana točka koja se odnosi na krizu u Ukrajini, novinarima kazala da ovaj dom treba podržati jedinstvene stavove i da bi to bila pomoć i doprinos miru i dijalogu svake vrste što je neophodno Ukrajini, ali i cijelom svijetu.

Video: Krišto: Ako želimo poslati poruku mira, trebamo izaći sa jedinstvenim stavom

''Izgradnja mira i tolerancije te uvažavanje dijaloga su jedini put za opstojnost i budućnost BiH, ali i za rješenje ukupne situacije'', smatra Krišto.

U vezi s pružanjem pomoći Ukrajini i njenim građanima istaknula je da BiH nije u situaciji da će se od nje očekivati pomoć u tom smislu, ali prije svega potrebno je pomoći sebi da bi bili sigurna zemlja, a da bi onda BiH mogla pomoći i drugima.

Podsjetila je da zastupnički dom PSBiH ni danas nije radio u punom kapacitetu jer sjednici nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close