Bit će svečano

Kraj sapunice: HDZ-ovi vijećnici dolaze na sjednicu?

Gradonačelnik Mario Kordić će zajedno s vijećnicima svoje stranke nazočiti sjednici koju je za 12 siječanj sazvao predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić povodom dodjele plaketa Nelsonu i Sattleru.
Vijesti / Flash | 11. 01. 2022. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se još službeno nisu očitovali, HDZ-ovi vijećnici ipak će prisustvovati sutrašnjoj svečanoj sjednici povodom dodjele plaketa počasnih građa veleposlanicima SAD-a i Europske unije u BiH.

Kako neslužbeno saznajemo, gradonačelnik Mario Kordić će zajedno s vijećnicima svoje stranke nazočiti sjednici koju je za 12 siječanj sazvao predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić, a na kojoj će se uručiti plakete o počasnim građanima američkom veleposlaniku Ericu Nelsonu i šefu Delegacije EU u BiH Johannu Sattleru.

Sjednici za sada sigurno neće nazočiti SNSD-ov dopredsjedatelj Vijeća Velibor Milivojević koji čvrsto ostaje pri svome stavu, kako je i glasao ''da veleposlanici dobiju priznanje i njima je priznanje dodijeljeno za ono što su učinili oko pomjeranja s mrtve točke kada su izbori u Mostaru u pitanju''. Što se tiče sazivanja sjednice, i tu ostaje pri svom: ''nije ispoštovan poslovnik''.

Vijećnica Naše stranke Boška Ćavar potvrdila je ranije za Bljesak.info kako će i ona doći na sjednicu, obratiti se vijećnicima i napustiti je jer smatra kako je riječ o igrokazu, dok Irma Baralija sjednici neće nazočiti iz zdravstvenih razloga.

''Igrati se s nama vijećnicima, igrati se s građanima iz nepoznatog razloga, nema smisla. Sazivati sjednice, koje nisu po poslovniku, smatramo da je neprimjereno Gradskom vijeću. To je naša poruka. Grad se ima čime baviti a ne zakazivanjem i otkazivanjem sjednica, pogotovo jer se radi sjednici koja je trebala biti svečana. HDZ i SDA su svi glasovali da se dodijeli priznanje i onda se sad otkazuje sjednica. Ovo je sve u skladu  s njihovim radom sve ove godine u Mostaru'', rekla je Ćavar.

Čelnik mostarskog HRS-a, Silvio Bubalo, kaže kako je potvrdio dolazak na sjednicu isti dan kada je i upućen poziv, kao i SDP-ov vijećnik Arman Zalihić i vijećnica Prve mostarske partije, Adela Gosto, koja smatra da je već dana suglasnost za održavanje sjednice i u njoj ne vidi ništa sporno.

'Sjednice inače saziva predsjednik Vijeća i ne mislim da se krši Statut jer je on stariji dokument od poslovnika i moja je dužnost da se odazovem sjednici'', rekla je Gosto.

Podsjetimo, sapunica oko svečane sjednice traje već danim. Proces proglašenja dvojice ambasadora počasnim građanima Grada Mostara od početka inicijative lidera mostarske organizacije SDA je opterećen razmimoilaženjima dvije stranke i jedva je prošla na Gradskom vijeću Grada Mostara.

Početkom prosinca je priopćeno kako će Nelson i Sattler biti proglašeni počasnim građanima Mostara zbog njihove uloge u pregovorima oko izmjena Izbornog zakona BiH, koje se odnose na izborna pravila za Grad Mostar, što je dovelo do održavanja mostarskih lokalnih izbora nakon osam godina političke blokade. 

'Sjednica će biti održana sutra, dobitnici su potvrdili svoj dolazak. Žao mi je što se sve to zakompliciralo. Odgovorno tvrdim daje poslovnik ispoštovan s obzirom da su i gradonačelnik i dopredsjedatelji Vijeća znali za sjednicu. Nadam se da će nam se pridružiti i ovi koji su tražili izgovor'', o svemu je kazao predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close