Sloboda kretanja

Kosovo: Postavljene nove barikade u Sjevernoj Mitrovici

Vojska Srbije je u nedjelju u blizini administrativnog prijelaza Jarinje, odnosno granice s Kosovom, stacionirala nekoliko topova i haubice dalekog dometa.
Vijesti / Flash | 27. 12. 2022. u 12:07 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Kosova je priopćila da su na sjeveru Kosova, tijekom noći, postavljene dvije nove barikade na teritoriji općine Severna Mitrovica.

U priopćenju Policije Kosova se navodi da su kriminalna lica ili grupe nastavile da postavljaju barikade, dodatno ometajući slobodu kretanja.

Podsjećamo, u nedjelju je objavljeno kako je kosovska policija prihvatila  ostavke Srba koji su služili na sjeveru Kosova, ali i priopćila da vodi istrage u vezi "organiziranog pritiska" na srpske pripadnike policije da napuste tu službu.

Izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kosova, Kuštrim Hodaj, kazao je za agenciju Kosovapress.com da su ostavke prihvaćene poslije isteka roka od 30 dana i da ''većina'' onih koji su podnijeli ostavke više ni formalno nisu dio policije. 

Također, Vojska Srbije je u nedjelju u blizini administrativnog prijelaza Jarinje, odnosno granice s Kosovom, stacionirala nekoliko topova i haubice dalekog dometa, izvjestila je Nova.rs.

Postavljanje artiljerije je uslijedilo nakon što se Milan Mojsilović, načelnik Glavnog Stožera Vojske Srbije, sinoć hitno uputio k Raški. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close