''Organiziran pritisak da napuste službu''

Kosovska policija prihvatila ostavke Srba sa sjevera Kosova

Izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kosova, Kuštrim Hodaj, kazao je za agenciju Kosovapress.com da su ostavke prihvaćene poslije isteka roka od 30 dana
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2022. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovska policija prihvatila je ostavke Srba koji su služili na sjeveru Kosova, ali i priopćila da vodi istrage u vezi "organiziranog pritiska" na srpske pripadnike policije da napuste tu službu.

Izvršni načelnik Policijskog inspektorata Kosova, Kuštrim Hodaj, kazao je za agenciju Kosovapress.com da su ostavke prihvaćene poslije isteka roka od 30 dana i da „većina“ onih koji su podnijeli ostavke više ni formalno nisu dio policije.

''Postoje informacije da nije isporučena sva oprema, već je uglavnom predato oružje. Policija Kosova ima evidenciju i najtočnije podatke jer je prihvatila ostavke na osnovu procedure koja regulira ovo pitanje'', naveo je Hodaj.

Srbi sa sjevera Kosova napustili su početkom studenog kosovske institucije pošto je vlada Kosova suspendirala direktora Regionalne policije za sjever Nenada Đurića, zbog odbijanja da sprovede preregistraciju vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Kopirati
Drag cursor here to close