'Bez argumenata i činjenica'

Košarac: Očekujem da Turković odblokira proces oko Trgovske gore

''Očekujem da će ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković deblokirati taj proces''- naveo je Košarac i dodao da je taj proces zaustavljen "bez argumenata i činjenica".
Vijesti / Flash | 07. 07. 2020. u 16:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac očekuje da će Vijeće ministara već na narednoj sjednici donijeti odluku o formiranju ekspertnog tima, a kasnije i pravnog kako bi se onemogućila namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad u Trgovskoj gori, neposredno uz bh. granicu.

''Očekujem da će ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković deblokirati taj proces''- naveo je Košarac i dodao da je taj proces zaustavljen "bez argumenata i činjenica".

''Zbog dobrih kolegijalnih odnosa i atmosfere u Vijeću ministara, vjerujem da ćemo taj nesporazum u narednim danima riješiti i da ćemo već na prvoj narednoj sjednici, u skladu sa zaključcima i Koordinacionog tima, ali i Vijeća ministara, imenovati ekspertnu grupu i kasnije pravni tim i ući u proceduru obrane naših interesa, a to je da onemogućimo izgradnju odlagališta na Trgovskoj gori'' – kazao je on novinarima tijekom posjete Bijeljini.

Stanje u poljoprivredi i turizmu u vrijeme izvanrednih okolnosti izazvanih epidemijom virusa korona, mogućnosti za zaštitu domaće proizvodnje, ali i planovi za osnivanje slobodne zone u Bijeljini bile su glavne teme današnjeg sastanka Košarca i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Podsjetio je da BiH, osim izvoza junetine i teletine u Tursku, traži nova tržišta za izvoz ovog mesa, uključujući Kinu i Europsku uniju.

Ocijenjeno je da je turizam među sektorima koji su prethodnih mjeseci pretrpili najveću štetu, a Košarac je najavio da će međunarodne financijske ustanove osiguravati grantove za ovu granu gospodarstva, ali da će za to biti potreban i angažman Gradske uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close