Mostar

Kordić s irskim veleposlanikom: Važno je promijeniti Izborni zakon

Po riječima gradonačelnika, Mostar je dobar primjer kako se promjenom izbornog zakona mogu zaštiti prava svih konstitutivnih naroda i osigurati funkcionalna gradska vlast.
Vijesti / Flash | 06. 05. 2022. u 16:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u petak se u mostarskoj Gradskoj vijećnici sastao s veleposlanikom Irske u BiH sa sjedištem u Sloveniji Mylesom Geiranom.

Tom prilikom Kordić ga je upoznao s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Mostaru, a naglasio je i važnost promjene Izbornog zakona BiH, jer prema aktualnim izbornim pravilima nije moguće implementirati izborne rezultate, priopćeno je iz Grada Mostara.

Po riječima gradonačelnika, Mostar je dobar primjer kako se promjenom izbornog zakona mogu zaštiti prava svih konstitutivnih naroda i osigurati funkcionalna gradska vlast. On je podsjetio na dio Mostarskog sporazuma u kojem je dogovorena promjena izbornog zakona i na državnoj razini, ali dogovor nikada nije proveden do kraja ni ispoštivan.

Veleposlanik Irske istaknuo je kako Irska podržava nastojanja Bosne i Hercegovine da se što prije pridruži Europskoj uniji. Također je naveo kako su na putu prema europskim integracijama našoj zemlji potrebne političke, ali i ekonomske reforme, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close