Mostar

Plenković u Predsjedništvu želi vidjeti Kordića - evo što gradonačelnik misli o tome

''Fino da je to tako''
Vijesti / Flash | 31. 05. 2022. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara kazao je kako natpisi nekih hrvatskih medija koji navode kako ga hrvatski premijer Andrej Plenković vidi kao člana predsjedništva BiH spadaju samo u špekulacije .

''Fino da je to tako. Međutim, izbor hrvatskog člana gore je jasno iskomuniciran da će to biti prijedlog HNS-a, tako da sve ovo spada u špekulacije. Vjerujte mi nikakvih razgovora na tu temu nije bilo'', kazao je Kordić na press skonferenciji u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Naime, Hrvatski tjednik Nacional navodi kako se hrvatski premijer nada da bi kandidatura i Kordićeva pobjeda mogle ''otvoriti put ozbiljnijoj i trajnijoj harmonizaciji odnosa'' u BiH, a naročito ''proširiti mogućnosti kompromisa Hrvata i Bošnjaka''.

Nacional tvrdi da je je iz dobro obaviještenih izvora bliskih HDZ-u proteklog tjedna doznao da je predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a spreman podržati inicijativu da HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kandidira umjerenog političara te stranke mlađe generacije, a ne posljednjeg pripadnika ratne generacije hrvatskih političara u BiH, dugogodišnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close