Iza rešetaka

Konjičanima jednomjesečni pritvor zbog droge

Pritvor je osumnjičenima M.G. i Ž.G. određen iz razloga jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.
Vijesti / Flash | 11. 10. 2022. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Na prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije Općinski sud u Konjicu je 7. listopada odredio pritvor u trajanju od jednog mjeseca osumnjičenima M.G. (rođenom 1988.) iz Konjica i Ž.G. (rođenom 1954.) iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''.

Naime, osumnjičeni se terete da su tijekom 2021. i 2022. godine, zajedno, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge, neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, od njima poznatih osoba, neovlašteno nabavili sjeme indijske konoplje - opojne droge "cannabis" koje su zasadili i uzgajali u mjestu Čičevo u općini Konjic. Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto 160 stabljika indijske konoplje - opojne droge "cannabis", zatim oko 30 kilograma osušene biljne zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu "cannabis", kao i drugi predmeti i tragovi koji potječu ili se dovode u vezu s kaznenim djelom, navodi se iz Županijskog tužiteljstva.

Pritvor je osumnjičenima M.G. i Ž.G. određen iz razloga jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak te jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru i Federalna uprava policije Sarajevo poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close