Turska

Petorica u tijelima skrivala 7 kilograma droge  

Vijesti / Crna Kronika | 15. 09. 2022. u 10:50 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskoj akciji provedenoj u istočnom turskom gradu Erzurumu uhićeno je pet iranskih državljana, nakon što su u njihovim tijelima pronađene 683 kapsule droge teške 6,955 kilograma.

Timovi odjela policije za borbu protiv narkotičkog kriminala zaustavili su vozilo sa sumnjivim osobama na autocesti Erzurum - Erzincan, a u automobilu su bila trojica državljana Irana.

Tijekom pretresa automobila pronađeni su lijekovi za "pročišćavanje crijeva" te lijekovi koji "daju osjećaj sitosti". Zbog sumnjivog ponašanja, policajci su priveli iranske državljane Mehdija B., Milada F. i Sirausa G., koji su potom prebačeni u bolnicu.

Na rendgenskim snimcima utvrđeno je da su osumnjičenici u tijelu imali 62 kapsule heroina i 210 kapsula opijumskog maka.

Na snimcima se može vidjeti da su se kapsule droge proširile gotovo po svim unutarnjim organima osumnjičenih.

Liječnici i policija bili su iznenađeni jer, kako su kazali, nikada ranije nisu vidjeli toliku količinu droge u tijelu čovjeka. Metodom defekacije (pražnjenja crijeva) droga je izvađena iz tijela osumnjičenih.

Policija u Erzurumu također je privela još dvojicu iranskih državljana, Masouda T. i Solemana O., koji su putovali autobusom, a koji su privukli pažnju čudnim ponašanjem i načinom sjedenja u autobusu.

Kontrolama i rendgenskim snimcima utvrđeno je da se u tijelima dvojice osumnjičenih nalazi 411 kapsula opijumskog maka.

Utvrđeno je da su uhićeni u obje akcije drogu unosili u organizam dosad neviđenom metodom kolonoskopije.

Osumnjičenici su tijekom pregleda ustvrdili da im je droga unesena u organizam dok su bili u nesvijesti te da nisu znali koliko im je droge uneseno u tijelo.

Petorica osumnjičenih, kojima su iz tijela izvađene 683 kapsule droge težine šest kilograma i 955 grama, privedeni su u policijsku stanicu nakon petodnevnog pražnjenja crijeva.

Nakon kriminalističke obrade određen im je pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close