PR Network II

Komunikatori u BiH stekli nova znanja iz oblasti upravljanja komunikacijama

Vijesti / Flash | 20. 06. 2017. u 13:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završetkom dvodnevne tematske konferencije "PR Network II" za službenike za informiranje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u Bosni i Hercegovini (BiH), danas su završene i aktivnosti predviđene projektom "Obuka službenika za odnose s javnošću/informiranje faza II".

Tematska konferencija "PR Network II", koja se održala u Tesliću u period od 19.06 do 20.06.2017. godine, okupila je preko 50 službenika za informiranje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih razina u BiH.

Tijekom dvodnevne konferencije, sudionici su imali priliku da diskutiraju o različitim tematskim oblastima, poput suvremenih trendova u marketingu u institucijama javne uprave, institucionalnoj komunikaciji u javnoj upravi, trendovima i iskustvima u razvoju itd.

Tijekom implementacije projekta, organizirane su i održane obuke za preko 70 službenika za informiranje/odnose s javnošću u institucijama uprave Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Vlade Brčko Distrikta BiH. Obuke pod nazivom Upravljanje komunikacijama održane su u Tesliću u periodu od 29.05 do 01.06.2017. godine, te su bile strukturirane na osnovu rezultata istraživanja, koje je također sprovedeno tijekom implementacije projekta.

"Ovim aktivnostima unaprijeđena su postojeća, ali su razvijena i nova znanja državnih službenika koji se bave odnosima s javnošću u javnoj upravi, u oblastima strateškog upravljanja komunikacijama, komuniciranja u kriznim situacijama i upravljanja društvenim mrežama", izjavila je Mubera Begić, stručna savjetnica za reformu javne uprave

Podsjećamo, projekt "Obuka službenika za odnose s javnošću/informiranje faza II" se financirao sredstvima Fonda za reformu javne uprave, u okviru reformske oblasti Institucionalna komunikacija, dok je projekt implementirao Kroanuer Consulting d.o.o. Sarajevo.

Cilj ovog projekta je bio da se doprinese razvoju ljudskih potencijala kroz razvoj i proširenje ekspertize i kompetencija službenika za informiranje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u BiH, kroz obuku iz dodatnih oblasti značajnih za njihov rad.

"S druge strane, ostvarena je i svrha projekta, odnosno unaprjeđenje praksi i razvoja kapaciteta institucija uprave za institucionalnu i stratešku komunikaciju, te odnose s javnošću u segmentu razvoja ljudskih potencijala u oblasti Institucionalne komunikacije", zaključio je Nermin Podžić, vođa projekta "Obuka službenika za odnose s javnošću/informiranje faza II".

Kopirati
Drag cursor here to close