"I u otežanim okolnostima"

Komšić vojnicima: Sposobni ste za velike stvari 

"Naše Oružane snage pokazuju da su sposobne da izvedu i velike stvari u otežanim okolnostima", poručio je Komšić.
Vijesti / Flash | 21. 09. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je vojnoj vježbi pod nazivom "Kombinirani napor 22" pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH koja je održana u srijedu na vojnom poligonu "Manjača".

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da je riječ o značajnoj aktivnosti Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH te o ocjenjivanju borbene grupe lake pješadije snage bataljona, čime Oružane snage trebaju potvrditi da su potpuno interoperabilne s tom veličinom jedinice za suradnju i sudjelovanje u misijama sa zemljama NATO saveza, po NATO standardima.

Foto: PR / Vojna vježba "Kombinirani napor 22"

Istaknuo je značaj prisustva diplomatskog kora ovoj vježbi koji je svojim prisustvom potvrdio koliko je sve što se zbiva na Manjači danas bitno. 

"Vojnicima, podoficirima i oficirima koji izvode ovu vježbu, kao i onima koji su ovo sve organizirali, želim uspjeh. Poprilično sam siguran da će ishod biti pozitivan, znajući kako naši vojnici rade i djeluju. Naše Oružane snage pokazuju da su sposobne da izvedu i velike stvari u otežanim okolnostima", poručio je Komšić pri današnjem susretu sa pripadnicima Oružanih snaga BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close