Obilazak stratišta

Komšić. RS iznova sramoti svoj narod

''Potpuno je neljudski i necivilizacijski onemogućavati one koji su preživjeli genocid da odaju počast svojim najbližima na mjestu stratišta.''
Vijesti / Flash | 13. 07. 2022. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je da je necivilizacijski onemogućavati preživjele u genocidu da odaju počast najmilijima na mjestima stratišta, kao što je danas bio slučaj u Kravici, prenosi N1.

''Potpuno je neljudski i necivilizacijski onemogućavati one koji su preživjeli genocid da odaju počast svojim najbližima na mjestu stratišta. Treba samo zamisliti kakva bi reakcija uslijedila kada bi netko samo naišao na ideju da se žrtvama Holokausta zabrani odavanje počasti onima koji su ubijeni. Vlasti entiteta RS moraju prestati sa divljačkom praksom vrijeđanja žrtava, kako zbog samih žrtava tako i zbog naroda za kojeg tvrde da ga predstavljaju, a uvijek ga i iznova sramote'', kazao je Komšić.

Podsjetimo, u okviru obilježavanja 27. obljetnice genocida nad Bošnjacima 1995. godine, majke Srebrenice i preživjeli obišli su danas mjesta masovnih ubojstava tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka. Na mjestu gdje su počele prve egzekucije, u Kravici, dočekala ih je zaključana ograda nekadašnje Zemljoradničke zadruge. Mnoga stratišta i dalje nisu obilježena.

Kopirati
Drag cursor here to close