Dan državnosti

Komšić: BiH će biti sve dok mi vjerujemo u nju

“U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta“
Vijesti / Flash | 25. 11. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Anadolija / Komšić: BiH će biti sve dok mi vjerujemo u nju

Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas na sarajevskom brdu Hum, a povodom obilježavanja 25. studenog - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta“, izjavio je Komšić za Anadoliju.

Bosancima i Hercegovcima, Bosankama i Hercegovkama čestitao je 25. studeni, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Ovo je velik dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan uvijek treba pamtiti i sjećati se šta je on značio u cijelom tom nekom povijesnom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerojatno ne bi mogli biti ni neovisna država”, rekao je Komšić.

Dotakao se i tenzija u Bosni i Hercegovini i svega što muči ljude u smislu sigurnosti i stabilnosti.

“Mogu samo reći da nas povijest, a i naše iskustvo, iskustvo naše generacije uči da će Bosna i Hercegovina biti sve dok mi vjerujemo u nju. A, nas je ipak puno više u ovoj zemlji. Dakle, prevladati ćemo mi i ovu krizu i sve ovo što se događa. Nažalost, potrošit ćemo vrijeme i energiju. Umjesto da se posvetimo drugim i pametnijim stvarima, mi moramo da se bavimo ovom krizom koja je zasad politička, a nadam se da će i ostati samo politička“, naglasio je Komšić.

Obilježavanje 25. studenog – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne.

Kopirati
Drag cursor here to close