Saša Magazinović

Koliko glava treba pasti da bi se shvatila ozbiljnost migrantske krize

Komentirajući stav SNSD-ovih zastupnika da se neće pojaviti na sjednici, Magazinović kaže da je riječ o političkoj trgovini.
Vijesti / Flash | 13. 06. 2019. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je za sutra najavljena hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, pojedini zastupnici već su odbili dolazak na zasjedanje.

''Ja ne znam što je u glavama tih ljudi, ali je dovoljno zastupnika koji su potvrdili svoj dolazak iz oba entiteta, tako da ćemo imati kvorum. Mislim da sjednica treba biti održana, prije svega, zato što su točke veoma bitne za BiH'', smatra zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Saša Magazinović, piš Avaz,ba.

Komentirajući stav SNSD-ovih zastupnika da se neće pojaviti na sjednici, Magazinović kaže da je riječ o političkoj trgovini.

''Mislim da je glavni razlog politička trgovina u formiranju vlasti. Nisu mi jasne njihove opstrukcije i to ostavlja jasne posljedice i na FBiH i na RS'', dodao je.

Podsjetio je da će zastupnici sutra raspravljati o migrantskoj krizi te stanju u pravosuđu.

''Migrantska kriza - ja ne znam koliko glava treba pasti da bi se shvatila ozbiljnost tog problema. Parlamentarna skupština treba zadužiti institucije da djeluju. U posljednjem mišljenju EK jasno se navodi da stanje u pravosuđu nije dobro i to zahtijeva raspravu u Parlamentu i nitko nema pravo opstruirati rad.

S obzirom na činjenicu da parlamentarci sedam mjeseci nisu ništa uradili te da su zasjedali svega tri puta, novinari su Magazinovića pitali bi li podržao inicijativu da vrate novac od plaća za taj period.

''Apsolutno bih podržao inicijativu da vrate oni koji ne rade, ja apsolutno ne bih vratio jer ja radim, svako jutro sam u 8 sati na poslu'', kazao je Magazinović.

Kopirati
Drag cursor here to close