Zaseok Čomori

Mostar: Zaseok u potpunoj blokadi zbog klizišta

U MZ Blagaj, na lokalitetu Gornjih Vranjevića, zaseok Čomori, pojavilo se klizište (odron puta).
Vijesti / Flash | 25. 01. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaseok Čomori u Mjesnoj zajednici Blagaj je u potpunoj blokadi zbog klizišta.

Kako se navodi u Dnevnoj informaciji Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a u utorak 24. siječnja 2023. oko 15:00 sati, iz GOC Mostar doznaje se da se u MZ Blagaj, na lokalitetu Gornjih Vranjevića, zaseok Čomori, pojavilo klizište (odron puta).

''Izlaskom ekipe Odsjeka CZ Mostar na lice mjesta ustanovljeno je da je urušen prilazni put prema kućama u zaseoku Čomori, u dužini od oko 100 m. Put je u potpunosti neupotrebljiv i naselje je u putnoj u blokadi. Upoznate su nadležne službe Grada radi daljeg postupanja i otklanjanja nastalih poteškoća'', navodi se u priopćenju.

U Stocu je 21.01.2023 godine u ranim jutarnjim satima usljed kvara unutar postrojenja došlo je do zastoja rada MHE „Do“ (područje Berkovića RS).

''Nakon zastoja tablasti zatvarači na vodozahvatu se spuštaju u vremenskom intervalu od 15-20 minuta i prekida se dotok vode u kanal. U tom vremenskom periodu višak vode teče kroz kontrolne prelive, pa je
usljed visokog vodostaja i količine vode koja je proticala kroz kontrolni preliv došlo do obrušavanja jednog od preliva'', navodi se u izvještaju Civilne zaštite, gdje se dodaje da je će se što kraćem vremenskom periodu izvršiti saniranje nastale štete.

Kopirati
Drag cursor here to close