Postrožene mjere

Klebsiella opet na odjelima SKB Mostar

Zbog toga su postrožene mjere kretanja bolničkim odjelima, a čeka se konačna potvrda o razini zaraze kako bi se poduzele određene mjere.
Vijesti / Flash | 13. 06. 2019. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakterija Klebsiella pneumoniae registrirana je na više odjela Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru, doznaje portal Bljesak.info.

Zbog toga su postrožene mjere kretanja bolničkim odjelima, a čeka se konačna potvrda o razini zaraze kako bi se poduzele određene mjere.

Podsjećamo, 2016. godine u mostarskoj bolnici preminule su četiri bebe od, kako je utvrđeno inspekcijskim analizama, zaraženosti upravo ovom bakterijom. Zaraženih beba sveukupno je bilo osam, a četiri su preminule - dječaci iz Mostara 16. i 21. kolovoza, dječak iz Drvara 10. rujna, djevojčica iz Stoca 23. kolovoza.

Iz bolnice su na konferenciji za tisak tvrdili da su bebe uz bakteriju imale i druge teške dijagnoze, no nalazi vještaka pokazali su drugačije.

''Nakon ponovljenih nalaza hemokulture kod svih nedonoščadi koja su smještena na ovom odjelu izolirana je bakterija Klebsiella pneumoniae (soj ESBL), a u jednom slučaju iz nalaza brisa vrha katetera - izolirana Klebsiella pneumoniae. Unatoč provedene antibiotske terapije, četvero nedonoščadi je umrlo, a četvero nedonoščadi koje je imalo sličnu kliničku sliku uz pojavu simptoma sepse je izliječeno'', pisalo je u priopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove nakon što su njezini stručnjaci izvršili provjere i uvid u dijagnoze beba.

Kopirati
Drag cursor here to close