Šef Misije OSCE-a u posjeti

Kako ojačati društvenu koheziju u Stocu?

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Brian Aggeler, posjetio Stolac
Vijesti / Flash | 22. 06. 2023. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Brian Aggeler, posjetio je danas Stolac, gdje je održao sastanke s općinskim i vjerskim dužnosicima te predstavnicima nevladinog sektora.

Veleposlanik Aggeler se sastao s gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem, s kojim je razgovarao o suradnji između Misije i njenog Terenskog ureda u Mostaru i gradske uprave. Također je razgovarano o važnosti inicijativa i aktivnosti usmjerenih na jačanje suradnje s vjerskim zajednicama, procesima reforme obrazovanja te o jačanju društvene kohezije.

Na sastanku s Orhanom Tikvešom, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Stolac, veleposlanik Aggeler je pozdravio kontinuirano zalaganje Islamske zajednice za jednako uživanje slobode vjeroispovijesti i uvjerenja te istakao važnost međureligijskog dijaloga, kao i važnost suradnje s općinskim vlastima.

Veleposlanik Aggeler je iskoristio priliku i da se sastane sa Minvom Hasić, predsjednicom Udruženja žena Orhideja, Domagojem Vujnovićem predstavnikom NVO Hercegovački plodovi Mediterana i Džemalom Tucakovićem, predsjednikom Gradskog orkestra Stolac. Veleposlanik je istaknuo važnu ulogu koju organizacije civilnog društva imaju u jačanju društvene kohezije, istakavši: ''Vaši napori u jačanju društvene kohezije i prepoznavanju potencijala kulturnih projekata za jačanje suradnje i promociju pozitivnih priča iz Stoca su zaista inspirativni i vrijedni divljenja."

Kopirati
Drag cursor here to close