Povratak u srednji vijek

Stolac okupio vitezove: Bacali sjekire i jahali, sve prelijetali sokoli

Posebno je bio zanimljiv nastup sokolara iz Srbije Hanija Girgisa, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike.
Gospodarstvo / Turizam | 28. 05. 2023. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okončana je osma Stolačka tarča, manifestacija koja oživljava duh srednjovjekovlja, a organizatori su ponudili bogat dvodnevni program.

Manifestacija je to koju organizira ekipa okupljena u "Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače", uz podršku Grada Stoca.

Foto: Marin Margeta  / Vitezovi okupirali Stolac

Sudjelovale su viteške grupe iz cijele Europe s ciljem vraćanja u viteški period, prenosi Avaz

Prvi dan manifestacije bio je posvećen najmlađoj publici igrama i predstavama, a svi su imali priliku okušati se u radionici bacanja sjekire kod duvanjskog vikinga Stipe Flicka Pleića.

Po prvi puta ove godine mogao se posjetiti životinjski svijet, razne domaće i divlje životinje te su se posjetitelji mogli okušati u jahanju. Posebno je bio zanimljiv nastup sokolara iz Srbije Hanija Girgisa, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike.

Drugi i završni dan manifestacije također je ponudio bogat program, od natjecanja u streličarstvu, plesnih točaka, raznih radionica, srednjovjekovnog bohurta (full contact borba u oklopima), a kulminacija i središnji dio manifestacije je bila spektakularna bitka za Stjepanov grad, u kojoj je sudjelovalo više od stotinu srednjovjekovnih ratnika iz desetak povijesnih jedinica.

Foto: Marin Margeta  / Vitezovi okupirali Stolac

Nakon toga, posjetitelji su uživali u vatrenom showu i nastupima DJ-a.

Stolačka tarča je postala prepoznatljiv simbol Stoca i Hercegovine, a njezina simbolika odražava bogatstvo tradicije i naslijeđa ovog područja.

Kopirati
Drag cursor here to close