Odluka Glavnog tužitelja

Kajmaković prebačena na Odjel za ratne zločine

Tužitelj Kajganić je dodao da će Ismet Šuškić nastaviti obavljati rukovodeću poziciju u odjelu za organizirani kriminal i korupciju.
Vijesti / Flash | 12. 08. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić potvrdio je za N1 da je sa pozicije šefa odjela za organizirani krminal premjestio tužiteljicu Dijanu Kajmaković u Odjel za ratne zločine.

“Mogu potvrditi da je kolegica Kajmaković premještena za jednog od rukovoditelja za ratne zločine iz odjela za organizirani kriminal i korupciju. To sam učinio zbog organizacije odjela za organizirani kriminal i korupciju, između ostalog, jer Kajmaković već duže ne radi na predmetima koji su proistekli iz dešifriranja šifriranih aplikacija”, rekao je Kajganić.

Tužitelj Kajganić je dodao da će Ismet Šuškić nastaviti obavljati rukovodeću poziciju u odjelu za organizirani kriminal i korupciju.

Podsjećamo, ime tužiteljice Kajmaković se spominje u kriptiranim porukama.

“Prema tim informacijama je otvoren predmet, formiran je tim tužitelja, to je nezavisan dio, i tim tužitelja će donijeti tužiteljsku odluku. Već sam obrazložio da kolegica ne radi na tim predmetima, i radi efikasnijeg postupanja donio sam tu odluku”, rekao je v.d. glavnog tužitelja.

Kajganić je u razgovoru za N1 dodao da Tužiteljstvo intezivno radi upravo na predmetima visokog kriminala.

Kopirati
Drag cursor here to close